perjantai 12. lokakuuta 2012

Valtuustossa lapsi- ja nuorisopolitiikkaa - ja jonnin joutavaa itsensänostatuspuhetta?

Lueskelin paikallislehdestä juttua maanantain kunnanvaltuuston kokouksesta. Päälimmäisenä asiana mielessäni on lapsi- ja nuorisopoliittinen työryhmä, joka kokouksessa päätettiin perustaa. Tämä työryhmä laatiin ensi vuoden loppuun mennessä lasten ja nuorten vaikuttamisstrategian.

Kuulostaa mielenkiintoiselta. Lehtijutussa ei kerrota asiasta tässä vaiheessa enempää, mutta täytyypä olla asiasta kuulolla ja kysellä lisää. Juuri tuollaisessa työryhmässä olisi hienoa olla mukana tuomassa lapsiperheen arjen realiteettejä kunnan virkamiesten ja toisten päättäjien tietoon.

Jutusta käy myös ilmi, että asialistalla olleen kolmen kohdan käsittelemiseen meni viidettä tuntia. Lehdessä on myös siteerattu Tokeensuun Osmoa "Nyt me ollaan täällä 50 hengen porukkaa istutettu ihan riittävästi. Puhetta piisaa, villoja ei ole kauheesti tullut. Ollaan me mutkutettu tänään ihan riittävästi."

En siis ko. kokouksessa ollut paikalla enkä muutenkaan tiedä kokouksesta ja sen kulusta ja puheista lehtijuttua enempää, mutta tästä lehtijutusta tulee mieleeni, mikä minua tässä kunnallisessa päätöksen teossa yleisesti ottaen kaikista eniten ärsyttää. Nimittäin se, kun päätettävästä asiasta puhutaan ja puhutaan ja lopulta päätetään täysin päätösesityksen mukaan. Toki usein keskustelulle on tarvetta jossain määrin, mutta ne kerrat kun olen valtuustossa varajäsenenä ollut, siellä on käytetty sellaisia "kun-minun-nyt pitää-tätä-aihetta-kommentoida-jotta-tuntisin-itseni-tärkeäksi-ja-jos-minua-sitten-vaikka-siteerattaisiin-lehdessä" -puheenvuoroja. Plääh ja kaikkien osallistujien ajan väärinkäyttöä. Luonnollisesti tämä korostuu, kun vaalit lähestyy.

No, kumpi sitten parempi, turhasta puhuminen ja ei-mitään-sanominen. Lehdessä siteerataan myös Virtasen Markkua. joka ihmettelee kuinka lautakunnassa joku voi olla 4 vuotta saamatta suutaan kertaakaan auki. Nykyisessä lautakunnassani (ympäristö) tätä ilmiötä ei ole ollut, mutta aikaisemmin olen törmännyt asiaan kyllä.

Kultainen keskitie olisi siis tässä oman äänen kuuntelemisasiassakin paras.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti