keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Kumiperunoita ja liisteripastaa, osa 2


Sain ruokapalvelupäällikkö Pirjo Kujanpäältä vastauksen viestiini, jossa kyselin, kuinka Tervakosken päiväkotien, koulujen, vanhusten jne. ruokailut sitten hoidetaan, kun uusi keskuskeittiö valmistuu ja ruokaa ei enää toimiteta Tervakoskelle päivittäin.

"Kaikissa päiväkodeissa tehdään paikan päällä omassa keittiössä aamupuurot ja välipalat, tarvikkeet tilataan sinne suoraan tavarantoimittajilta. Samoin perunat, pastat ja riisit keitetään paikan päällä". Huh! Tämä tarkoittaa perunan, pastan ja riisin osalta myös kouluja. Myös salaatit tehdään paikan päällä.

Tervakosken vanhuksille Kujanpään viesti ei luvannut herkkuhetkiä (täytyy tosin muistaa, että nämä keskuskeittiöön liittyvät päätökset on tehty jo ennen hänen siirtymistään Janakkalan kunnan palvelukseen). "Yhdellä toimituskerralla viedään useamman päivän annokset kerrallaan. Yksi ateriaannos sisältää pääruoan, tuorelisäkkeen ja jälkiruoan. Annokseen valitaan kylmäsäilytystä paremmin kestäviä salaattiraaka-aineita ja lisätään keitettyjen vihannesten määrää ruokalistalla". Suurtalouskeittiöruoka on aina suurtalouskeittiöruokaa. Nyt kun vanhuksilta viedään annoksista vielä kurkut ja salaatit, jää jäljelle... niitä kumiperunoita ja pakastevihanneksia?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti